2024. április 25., csütörtök

Három kisbaba is oxigénterápiát kap

Szóba került, hogy ezen a héten ismét összeül a válságstáb, mert meg kell gátolni a koronavírus további terjedését – mondta Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter.

A tárcavezető a Pink televízió műsorában hozzátette, hogy minden döntésük hatásait vizsgálják, hogy maximális eredményt érhessenek el, minimális következményekkel.

Kiemelte, hogy a koronavírus már a legfiatalabbakat is elérte, akik esetében olykor súlyos szövődmények lépnek fel. 25 állapotos nő súlyos szövődményekkel küzd, és egyikük sem vette fel a védőoltást – emlékeztetett  Lončar. Elmondta, hogy jelenleg 79 gyermek is kórházi kezelést igényel a fertőzés következményei miatt, 17 kisbaba is, közülük pedig háromnak oxigénterápiás kezelésre is szüksége van.

Hozzátette, hogy a helyzet nagyon komoly, és megoldást kell találni rá, ezért a védettségi igazolványok kapcsán is keresik a megoldást. Úgy fogalmazott, hogy a vakcináció ellenzői felelőtlen személyek, akik a koronavírus ellen állatok esetében alkalmazható gyógyszereket ajánlanak.