2024. április 25., csütörtök

Naponta utazó egyetemisták támogatása

Az óbecsei önkormányzat ebben az iskolaévben is segíti az egyetemistákat, azokat, akik naponta utaznak az iskolájukba és havi bérletet váltanak. Az önkormányzat a támogatást a tartomány erre a célra elkülönített eszközeiből valósítja meg.

Az önkormányzat illetékeseitől megtudtuk, hogy most van folyamatban a kérvények benyújtása. Erre a kedvezményre azok az egyetemi hallgatók jogosultak, akik állandó lakhellyel rendelkeznek Óbecse községben, rendes hallgatói valamely felsőoktatási intézménynek, és képzésük költségeit a Szerbiai Köztársaság költségvetéséből fedezik. A helységközi útiköltségtérítésre kizárólag azok az egyetemisták jogosultak, akik nem kapnak ösztöndíjat az Oktatási Minisztériumtól, a Vajdasági Tartományi Kormánytól, illetve a helyi önkormányzatoktól, vagy egyéb alapítványoktól, szervezetektől és vállalatoktól, azaz nem önköltségen tanulnak, és minden nap utaznak lakhelyüktől az egyetemig vagy a felsőoktatási intézmény helyéig. A helységközi útiköltség-térítés támogatásához a kérvényt a községháza épületében, a 7-es számú irodában, az egyes tolóablakánál lehet igényelni munkanapokon 8 és 14 óra között. A kérvényeket 2021. október 29-éig lehet átadni.

A kérvény mellé csatolni kell a hallgatói nyilatkozatot az előírt formanyomtatványon, a megvásárolt havi bérlet fénymásolatát, a kérvényező személyi igazolványának fénymásolatát vagy kártyaolvasóval kinyomtatott változatát. Mellékelni kell a leckekönyv azon oldalainak a fénymásolatát, amelyek a hallgató személyazonosságát és az eddig lehallgatott szemesztereket igazolják, illetve a kérvényezőknek az eredeti indexet fel kell mutatni. Ezen felül a kérvényezőknek egy igazolást is kell mellékelniük arról, hogy rendes hallgatójuk az adott egyetemnek és állami költségvetésen tanulnak a 2021/2022-es tanévben.