2024. április 20., szombat

Szüreti sokadalom Radanovácon

Szombaton a Szabadka melletti Radanovácon megtartották a Radanaváci Szüreti Sokadalom és Batyubál elnevezésű rendezvényt, amelyet A Mi Kis Falunk Radanovác Egyesület, a VMSZ radanováci helyi szervezete és a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület közösen szervezett. Az esemény kezdetének hírét reggel lovaskocsi-felvonulással a Duhaj zenekar adta hírét Radanovác utcáin, majd a település kultúrotthonában kézműves foglalkozást tartottak gyermekeknek, ahol többek között a kukoricamorzsolást és a diótörést is kipróbálhatták. Ezt követően a Duhaj zenekar és a Talentum egyesület táncosai adtak koncertet.

Tóth Róbert, A Mi Kis Falunk Radanovác Egyesület vezetője a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a rendezvényt másodszor tartották meg, legfőbb célja pedig a hagyományőrzés és hagyományápolás.

A Duhaj zenekar és a Talentum táncosainak koncertje (Fotó: Patyi Szilárd)

A Duhaj zenekar és a Talentum táncosainak koncertje (Fotó: Patyi Szilárd)

– A falubeliek már nagyon várták ezt a rendezvényt, mert hiányzik nekik, hogy történjen valami a településen. Mi ennek az igénynek próbálunk meg eleget tenni. Szeretnénk a jövőben is hasonló rendezvényeket szervezni. A szüreti sokadalmat igyekszünk minden évben megtartani. Emellett év közben más hasonló és oktató jellegű rendezvényeket is szeretnénk szervezni annak érdekében, hogy kicsit megmozgassuk a radanováciakat – mondta Tóth Róbert.

Az eseményen jelen volt Góli Csilla, a szabakai városi tanács kommunális ügyekkel és fejlesztésekkel megbízott tagja, aki a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy Szabadka Városa 250 ezer dinár értékben nyújtott támogatást a radanaváci egyesületnek annak érdekében, hogy megtarthassa rendezvényeit. A napot batyubál zárta, ahol a jó hangulatról az Őszi Rózsa zenekar gondoskodott.