2024. március 29., péntek

Esélytelenek menetelése

Kötve hiszem, hogy sokan lefogadták, miszerint Indian Wells egyik elődöntőjét a férfiaknál Grigor Dimitrov és Cameron Norrie vívják, a nőknél pedig a négy között Viktorija Azarenka, Jelena Osztapenko, Ons Jabeur és Paula Badosa lesz érdekelt.

A férfi negyeddöntő mindkét csütörtök esti meccse az esélytelenebb fél győzelmével zárult. Norrie nagy fölényben hatszor nyerte el az argentin Diego Schwartzman adogatását, Dimitrov és Hubert Hurkacz pedig egyenrangú csatát vívott, és csak a rövidítés volt tarolás a bolgár részéről.

Norrie egyéni legjobbjával már 20. a ranglistán, Dimitrovot az idén Miamiban már legyőzte, a kettőjük csatájának nyertese pedig feljön a 17. helyre.

Jabeur már kilencedik a ranglistán, Badosa legjobbjával 20. Ők is megmérkőztek az idén Miamiban, és a tunéziai nyert. Jabeur az első szettet 4:1-ről adta le 5:5-re az esélyesebbnek tartott Anett Kontaveit ellen, de a hajrában mégis jobb volt, a másodikban pedig 3:3 után az észt semmit sem nyert. Angelique Kerber háromszor is ledolgozott breakhátrányt a spanyol Badosa ellen, mégis elveszítette mindkét játszmát.

A benevezési listák szerint a jövő héten Moszkvában Krajinović, Györe és Kecmanović, Antwerpenben Lajović és Fucsovics, a moszkvai női torna selejtezőjében Krunić, Tenerifén pedig szintén a selejtezőben Gálfi, Bondár és Jorović játszik.

INDIAN WELLS. – A férfitorna negyeddöntőjében: Dimitrov–Hurkacz 3:6, 6:4, 7:6, Norrie–Schwartzman 6:0, 6:2. Nők, negyeddöntő: Badosa–Kerber 6:4, 7:5, Jabeur–Kontaveit 7:5, 6:3.
LIMA. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Udvardy–Perez 6:2, 6:0, Hesse–Jokić 6:0, 6:1.
SZOZOPOL. – A futures 2. fordulójában: Tepavac–Cozbinov 6:2, 7:5.