2024. március 28., csütörtök

Máthéék legyőzték a Szegedet

Elkönyvelte első vereségét az idei BL-sorozatban a Szeged férfi kézilabdacsapata, méghozzá hazai pályán kikapva az idáig nyeretlen norvég Elverumtól. A mérkőzés meglehetősen hullámzóan alakult, mindkét csapatnak voltak többgólos sorozatai és üresjáratai, ám a szegediek utoljára a hetedik percben vezettek, ezt követően már csak egyenlíteni tudtak néhányszor. A szünetben már négy gólt számlált a vendégek előnye, akiknek egyik legjobb játékosa az összesen hat találatig jutó Máthé Dominik volt. A második félidőben a szegedi visszazárkózási kísérlet tiszavirág-életű volt, az Elverum a végjátékban már kényelmes előnyt őrizve nyert 34:30-ra.

A Veszprém számára eközben nem jelentett akadályt a Porto idegenbeli legyőzése. A portugálok már a meccs elején megpecsételték sorsukat, hiszen 13 perc alatt egyetlen gólig jutottak, innen Momir Ilić együttese kényelmesen sétált el a hétgólos sikerig.

Eredmények, 4. forduló, A csoport: Aalborg–Breszt 34:33, Kiel–Zagreb 36:28, Vardar–Montpellier 25:31, Szeged–Elverum 30:34. A sorrend: Aalborg és Kiel 6, Szeged, Montpellier és Vardar 5, Elverum 4, Zagreb 1, Breszt 0 pont. B csoport: Kielce–Flensburg 37:29, Barcelona–Bukarest 36:32, Porto–Veszprém 23:30, PSG–Zaporizzsja 40:32. A sorrend: Barcelona, Kielce és Veszprém 6, PSG 5, Porto 4, Bukarest és Zaporizzsja 2, Flensburg 1 pont.