2024. március 28., csütörtök

Három az igazság!

Orbán Viktor és Ana Brnabić megkapták a harmadik oltást

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a közösségi oldalán közölte: megkapta a koronavírus elleni oltás harmadik adagját is. „Három a magyar igazság!” – ezt az üzenetet írta a videó mellé. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI értesülései szerint azt mondta: „az oltóorvos harmadik oltásként Modernát javasolt a miniszterelnöknek, így azt vette fel”. Orbán korábban is hangsúlyozta a harmadik oltás felvételének fontosságát: felér egy életbiztosítással – emlegette.

A korábbi bejelentésekkel összhangban Ana Brnabić délelőtt 10 órakor kapta meg a harmadik vakcinát a Belgrádi Vásár 7-es csarnokában. A szerb miniszterelnök oltása is része annak a kampánynak, amellyel ösztönözni szeretnék az embereket, hogy oltakozzanak. A legutóbbi adatok szerint ugyanis Szerbiában a felnőtt lakosságnak csupán 54 százaléka kapta meg a covid-19 elleni vakcinát.

– A Covid-rendszerben dolgozó egészségügyi munkások fáradtak, az elhalálozások száma aggasztó. Végső ideje felfogni, hogy azok halnak bele a fertőzésbe, akik nem vették fel az oltást. Azokra az orvosokra kellene hallgatnunk, akik egész életükben ezt tanulták, ezzel foglalkoztak – mondta a szerb kormányfő.

Brnabić ugyanakkor bejelentette, hogy ma újra tárgyal a válságstáb orvosi részével, a testület viszont jövő héten ül össze.