2024. március 29., péntek

Újvidéken tüntetnek az állatvédők

Az állatok védelmét szabályozó törvény megsértésének ügyei miatt tiltakozó megmozdulást jelentettek be az állatvédők. A tüntetést október 17-én, 15 órai kezdettel tartják meg Újvidék főterén.

Azt sérelmezik, hogy szerintük a vonatkozó törvény rendeleteit már több mint egy évtizede nem tartják tiszteletben, annak ellenére, hogy az állatvédők folyamatosan felhívják az illetékesek figyelmét a problémákra, és megoldásokat is javasolnak nekik, de kéréseiket nem veszik figyelembe, emiatt pedig folyamatosan nő a kóbor háziállatok száma az utcákon.

Arra is figyelmeztetnek, hogy naponta szembesülhetünk kínzásokkal, és az állatok megölésével is, amelyeket senki sem szankcionál. Felhívták a figyelmet arra, hogy az illetékes igazgatóság egy projekt keretében 2019-ben 1.378.145 eurót kapott a helyzet javítására, de mindeddig semmit sem tettek a problémák kezelése érdekében.

Mivel az illetékesek semmi jelét sem mutatják annak, hogy dolgoznak a helyzet javításán, kénytelenek vagyunk tiltakozó megmozdulást szervezni – mondták az aktivisták a 021 hírportál közlése szerint.