2024. április 23., kedd

Folyamatosan érkeznek majd a támogatások az új pénztárgépek beszerzésére

Siniša Mali pénzügyminiszter az Instagramon tett közzé bejegyzést arról, hogy hogyan jelentkezhetnek az érintettek a 100+100 eurós támogatásra. Az összeget azok igényelhetik, akiknek új pénztárgépet kell beszerezniük, és így térhetnek át az új fiskalizációs modellre.

Mint mondta, az állam fedezi az új eszközök beszerzését: 100 eurót biztosít minden helyszín, és további 100-at minden eszköz után, emellett azok, akik nem szerepelnek a PDV-rendszerben, további 20 euróra számíthatnak.

A támogatásra való jelentkezéseket az adóigazgatóság ePorezi platformján lehet elvégezni, a folyamat pár percet vesz igénybe. Csak egyszer nyújtható be a jelentkezés, tehát a változtatásokra nincs lehetőség. Még mielőtt valaki benyújtaná a kérelmét, az ePorezi plkatformon be kell jelentenie az üzlethelyiségének a helyét.

A jelentkezés 2022. január 31-éig tart, de a kifizetéseket az állam minden héten folyósítja, nem csak ez a dátum után.

Az érintettek 2022. április 30-áig át kell, hogy térjenek az új modellre. Ennek kapcsán minden információ elérhető a következő honlapokon: budiefiskalizovan.gov.rs, purs.gov.rs, mfin.gov.rs. E-mailben is kérhető információ a budiefiskalizovan@purs.gov.rs címen.