2024. április 25., csütörtök

Pillepalackokon a környezetvédelemért

A fotón látható úr a környezetvédelem eszközeinek igénybe vételével szált vízre, immár negyed éve evez. Ivánfi Csanád a folyók, konkrétan a Tisza tisztaságának jelentőségére igyekszik felhívni a nyilvánosság figyelmét, az akció a Szemétszedésből kaland jelszavú, PET-kupa keretében zajlott le. Tegnap egy újvidéki zárókalanddal ért véget az idei év szemléletformáló projektaktivitása. – Az elképzelés lényege az, hogy a Tisza forrásától a torkolatáig evezzünk, Csanád a csapatkapitány. Hol egyedül, hol nagyobb társaságban evezett a Tiszán, a folyami viszonyok függvényében cserélte úszóalkalmatosságait.

A hajót szelektív hulladékgyűjtésből származó PET-palackok tartják a vízen, minderről bővebben a petkupa.hu/expedicio cimen olvashatunk

A hajót szelektív hulladékgyűjtésből származó PET-palackok tartják a vízen, minderről bővebben a petkupa.hu/expedicio cimen olvashatunk

Ukrajnában, a forrásvidéken még rafting hajókon evezett, a folyó felső szakaszán pedig már olyan hajókon, amelyek PET-palackokon úsznak. Az alsó szakaszon olyan ladikban ült, amelyet a PET-kupa egyesület készített újrahasznosított pillepalack-kupakokból, rámutatva ezzel a folyami hulladék újrahasznosíthatóságának szinte korlátlan lehetőségeire – mesélte Bitter Zsuzsanna, az egyesület irodavezetője.

A végállomás Szerbia volt, de mivel Csanádot folyami úton a határőrség – bürokratikus okokra hivatkozva – nem engedte be, kénytelen volt szárazföldön beutazni országunkba. Noha Újvidékre nem része a programnak, a Kapitány mégis eljött. Az expedíció mögött álló egyesületnek ugyanis székvárosi partnerei is vannak, a záró, azaz befutórendezvényt ők szervezték meg.