2022. május 28., szombat

A Termometal a gyerekek felzárkóztatásáért

Bővült a fémipari vállalat egészségprogramja

Az adai Termometal fémipari vállalat egészségprogramja újabb ciklusához érkezett, miután pénteken új partnerekkel, a péterrévei Tanoda Fejlesztőközponttal és a zentai Science Kft.-vel írtak alá szerződést az együttműködésről. Dr. Kulcsár Saroltától, a Tanoda tulajdonosától megtudtuk, hogy logopédiai, pszichológiai, mozgáskoordinációt fejlesztő szolgáltatásaikkal és szerb nyelvi képzéssel tudnak hozzájárulni az adai vállalatban dolgozók gyerekeinek felzárkóztatásához és sikerességéhez.

A Science Kft. igazgatója, Szeles Gizella pedig kiemelte, hogy a vállalkozás keretében működő Logiscool nemzetközi programozóiskola a kisiskolások digitális írástudásának fejlesztésével és programozás oktatásával foglalkozik, amit az együttműködés során tudnak felkínálni a Termometalban dolgozók gyerekeinek. Mindkét cég szolgáltatásait a Termometal dolgozói 10 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe. Kalmár Micsiz Enikő, a Termometal cég személyzeti és kommunikációs osztályának vezetője az egészségprogramról elmondta, hogy azzal a céllal indították el, hogy a cég dolgozóinak, illetve családtagjaiknak testi, lelki és szellemi egészségét szolgálja.

A szerződő felek: Kalmár Micsiz Enikő, dr. Kulcsár Sarolta és Szeles Gizella
A szerződő felek: Kalmár Micsiz Enikő, dr. Kulcsár Sarolta és Szeles Gizella

Kiemelte, hogy az egészségprogram a dolgozók mellett azok családtagjaira is kiterjed. Ezért a program családcentrikus is, hiszen a családoknak, ezen belül a gyerekeknek segít a fejlődésben, ami szintén nagyon fontos a vállalat számára. Megjegyezte, hogy a dolgozóktól pozitív visszajelzések érkeztek az egészségprogramról, amit a jövőben is szeretnének folytatni.