2024. április 24., szerda
KÚLA

Mozgalmas volt a gyermekhét

A kúlai Petőfi Brigád Általános Iskolában idén újra tartalmakban gazdag gyermekhéten kapcsolódhattak ki a diákok. A múlt heti programokat a tanárok és a diákok közösen szervezték.

– A gyermekhét nálunk mindig néhány nappal előbb, pontosabban az azt megelőző pénteken kezdődik, mégpedig a felsősök futásával, amit a helyi stadionban szervezünk meg. Akkor még szép idő volt, így az esemény teljes egészében sikeresnek mondható. A másik hagyomány pedig az, hogy a gyermekhéten a szünetekben a diákok válogatják a zenét, így a hangulat is sokkal jobb – mondta Pozsár Csaba, az iskola igazgatója. Hozzátette, minden napra jutott egy érdekes program, a pénteki nap pedig az alsósok jegyében telt, ugyanis az iskola előcsarnokában kiállítást rendeztek azokból a rajzokból, amelyek a gyermekhéten készültek.

A kúlai Pitypang óvoda Méhecske csoportja jelenleg 18 fős, és számukra is aktívan telt a hét. Dér Jolánka óvónő elmondta, a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény óvodáiban már az új program szerint dolgoznak.

– A szárnybontogatás évei elnevezésű projektoktatás lényege, hogy a témákat az óvónő a gyerekek érdeklődési körének megfelelően alakítja. Az új program mindenkinek új, viszont az óvónőknek van róla némi tapasztalatuk, tekintettel arra, hogy részt vettek az ezzel kapcsolatos képzéseken. A program a szülők számára is új helyzetet teremtett, ugyanakkor lehetőséget biztosít arra is, hogy rész vegyenek az oktató-nevelő munkában – magyarázta az óvónő.

A gyermekheti programokat illetően kiemelte, a járványügyi helyzet miatt eléggé szűk körben zajlott, de a gyerekek nagy örömére az épületen belül több aktivitást is sikerült megvalósítani.