2024. április 20., szombat

Gyermek- és ifjúsági szólótáncverseny

A Talentum egyesület november 5-éig várja a benevezéseket

A Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület az idén is meghirdeti a Vajdasági Gyermek- és Ifjúsági Szólótáncversenyt. A rendezvényt a Szabadkai Gyermekszínházban tartják meg november 13-án, szombaton 14 órakor.

Az általános iskolás és középiskolás korcsoportú gyermekeket, fiatalokat szólítják meg, akik szabadon választott táncokkal jelentkezhetnek. A verseny kategóriái alapján felléphetnek szólótánccal, amelyre csak fiúk nevezhetnek be, továbbá páros tánccal, ahol egy fiú és egy lány, vagy két lány versenyezhet együtt. A táncok időtartama minimum 1,5, maximum 3 perc lehet.

A versenyezni vágyók élő zenekari kísérettel léphetnek színpadra, melyről a rendezők gondoskodnak. A benevezést követően a jelentkező által kiválasztott zenét a juhaszzenekar123@gmail.com e-mail-címre küldhetik.

A produkciókat arany, ezüst és bronz minősítéssel díjazzák, ezen felül a legjobban teljesítő versenyzőket különdíjban részesítik.

Az idei zsűri tagjai Sikentáncz Szilveszter, Módosné Almási Berta és Módos Máté. A jelentkezési, illetve részvételi díj ingyenes, viszont a versenyzők útiköltsége, valamint a kísérők utazási költsége a nevezőt terheli.

A regisztráció határideje november 5-e. Jelentkezni, illetve benevezési lapot igényelni az alábbi e-mail-címen lehet: marika.baranyi@yahoo.com.

A rendezvény szervezésében a Talentum szakmai partnere az Örökség Nemzeti gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület.