2024. április 17., szerda

Letartóztatás temetkezési kellékek sikkasztása miatt

Az újvidéki rendőrség korrupció elleni küzdelmének osztályának tagjai négy személyt tartóztattak le sikkasztás miatt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy temetkezési kellékek megrendelésével mintegy 1.757.830 dináros törvénytelen haszonra tettek szert - írja a Vajdasági RTV.

Letartóztatták P. I.-t (1973), aki egy kátyi temetkezési vállalkozás felelős személye, G. Z.-t (1974), aki szintén a vállalkozás tagja, valamint az újvidéki Lisje közvállalat alkalmazottja, emellett D. I.-t (1979) és J. L.-t (1974) is, akik szintén a közvállalat munkatársai.

A gyanú szerint D. I. és J. L. idén január 1-től október 14-ig a közvállalat raktárából felhatalmazás nélkül fakoporsókat tulajdonítottak el és azokat eladták P. I. és G. Z. számára.

Ilyen módon D. I. és J. L. 1.757.830 dinárral károsították meg a Lisje közvállalatát. P. I. és G. Z. ezt követően a gyanú szerint a koporsókat készpénzért eladták és az összeget saját részükre megtartották.

P. I.-t és G. Z.-t, valamint D. I.-t és J. L.-t is 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, majd bűnvádi feljelentés mellett az illetékes ügyészség elé kerülnek majd.