2024. március 29., péntek

Gyermekhét, megkésve

A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskolában egy héttel később tartották meg a gyermekhetet, mint más helyeken. Ennek a halasztásnak komoly oka van – számolt be Fülöp Valentin iskolaigazgató.

– Egy héttel elhalasztottuk a gyerekhét megtartását, mivel a járvány minket is utolért, és elég sok beteg gyerekünk volt. Úgy gondoltuk, hogy ha egy héttel elhalasztjuk, akkor sokan meggyógyulnak, és ez így is lett – mondta el az igazgató, majd arról is szólt, hogy igyekeztek változatos programokat összeállítani.

– Hétfőn az alsósok a szüleik cipőiben, ruháiban tartottak rögtönzött divatbemutatót az iskolában, a felsősök pedig filmet néztek. Kedden az alsósok a kedvenc játékaikból rendeztek kiállítást az osztálytermeikben, a felsősöknél pedig az 5–6. osztályos lányok kiütőcskéztek, a 7–8. osztályos lányok pedig röplabdában mérték össze az erejüket. Szerdán az alsósoknál aszfaltrajz volt betervezve, de a hideg idő miatt ezt nem tudtuk megtartani, helyette a tantermekben készítettek különböző rajzokat. A felsősök szendvicskészítő versenyen vettek részt, osztályonként neveztek egy-egy csapatot, és az általuk készített szendvicsek közül zsűri választotta ki a legjobban sikerülteket. Csütörtökön sportnap volt az alsósok számára, eredetileg futóversenyt terveztünk a labdarúgópályán, de a rossz idő miatt a tornateremben tartottunk különböző ügyességi játékokat számukra. A felsősök kvízjátékon vehetettek részt – mondta el az igazgató.

A gyermekhét a kishegyesi iskolában ma ér véget, amikor az alsósok őszi falevekből készítenek különböző alkotásokat, a felsősöknél pedig focinap van.