2024. április 16., kedd

Živorad Đurić Szenttamás díszpolgára

A községi képviselő-testület jóváhagyta a köszönőlevelek odaítéléséről szóló határozatot is

A szenttamási községi képviselő-testület 15. rendes ülését október 13-án tartották meg. Legfontosabb napirendi pontjaként a képviselők többségi szavazattal elfogadták a községi díjak és elismerések odaítélését végző bizottság jelentését, amely az idei Szenttamás Díszpolgára cím és a köszönőlevelek odaítélésére vonatkozik.

A bizottság 2021. szeptember elején nyilvános felhívást tett közzé az októberi díjak odaítélésére, a pályázat október 7-ig volt nyitva. A bizottság képviselője elmondta, az idei díjazottak listájának összeállításához kikérték a község vállalatainak és intézményeinek a véleményét is. Mint mondta, arra fókuszáltak, hogy a díjak ezúttal is olyan személyek kezébe kerüljenek, akik mögött komoly eredmény és hosszan tartó munka áll, és akik munkájukkal, saját szakterületükön elért eredményeikkel hozzájárultak városunk hírnevének öregbítéséhez.

Az idén a bizottság a Szenttamás Díszpolgára címet Živorad Đurićnak ítélte oda, humanitárius tevékenységéért. A szenttamásiak Žića Maradonaként ismerik. Jelentős sportkarriere után a rendőrségnél dolgozott, onnan vonult nyugdíjba. Számtalan esetben országszerte támogatta a fejlődésben elmaradt gyermekek egyesületeit, a hátrányos szociális helyzetben élőket, az általános iskolás diákokat stb. Eddigi humanitárius munkájáért országszerte több elismerést kapott.

A képviselők határozatot hoztak arról, hogy október 19-én, Szenttamás napján köszönőlevelet adnak át a példamutató eredményekért és a munkában elért sikerek elismeréséért, a vállalkozásokért, a humánus tettekért, a kimutatott bátorságért, valamint az emberélet és az anyagi javak megmentéséért hozott áldozatért. Az idén a díjak odaítélésével foglalkozó bizottság javaslatára hat köszönőlevél kerül kiosztásra.

Köszönőlevelet kap Kiss Éva szenttamási nyugalmazott könyvtáros, Biserka Veselinović, a Szociális Központ volt igazgatója (aki két héttel ezelőtt vonult nyugdíjba), Slobodan Čobanov mezőgazdasági termelő, Veljko Golub, Kupcó Robertina, Milan Matić és Galina Jovića, a Szerbia Európa Ritmusában vetélkedő idei győztesei, a Szenttamási Nyugdíjasok Egyesülete az eddig elért eredményekért, valamint humanitárius tevékenysége miatt a bizottság ugyancsak köszönőlevél odaítélésére javasolta a Ruka spasa – Savka Lazić Egyesületet.

A fentiek mellett a képviselő-testület szerdai ülésén jóváhagyták a Szociális Központ statútumának módosítását, és Miloš Jovanović személyében újraválasztották a Graditelj Közvállalat megbízott igazgatóját.

A képviselői kérdések előtt a jelenlévők elfogadták a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola iskolaszékének tagjaira vonatkozó kinevezéseket is.