2024. április 19., péntek
BÁCSKOSSUTHFALVA

XII. Papp Dániel-pályázat

Október végéig várják az írásokat és a rajzokat

A Moravicai Értelmiségi Fórum az idén is meghirdeti Papp Dániel bácskossuthfalvi születésű író, újságíró tiszteletére a novella- és fogalmazásíró pályázatát, valamint a képzőművészeti alkotásokra vonatkozó kiírását. Az 5. és 6. osztályos korosztálytól a Hétköznapi hőseink lakóhelyemen, Utazás Fantáziaországba, Az Óperenciás-tengeren is túl… címekre várják az írásokat, az általános iskolák 7. és 8. osztályosaitól A bácskai föld illata, Kincsesláda (településem értékei) és Múlt a jelenben (interjúkészítés egy régi mesterséget művelő személlyel) címre fogalmazhatják meg a gondolataikat. A középiskolások esszét írhatnak: Irodalmi kezdetek a Bácskában a XX. század elején, Beszélő múltunk, Az irodalmunkban élő sokszínűség címmel. A középiskolások küldhetnek novellát is szabadon választott témában, de annak kötődnie kell a helyi színekhez.

Formai elvárások: Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5-es sortávolság. A fájlnévnek magában kell foglalnia a pályázó vezetéknevét, alsó vonal után a keresztnevét, szintén alsó vonal után a helységet. Az írást docx formában kell elmenteni (pl. Kovac_Mihaly_Moravica.docx). A kész műveket e hónap utolsó napjáig várják az ertforum1yahoo.com címre, Papp Dániel tárgymeghatározással. Egy diák csak egy munkával nevezhet.

A 3. és 4. osztályos diákok számára ezúttal is megjelent a képzőművészeti pályázat, az alsósokat arra kérik, hogy 5-ös blokklapra dolgozzanak. Az Évszakok a településen, Hétköznapi hőseink és Képeslap a településemről címnek megfelelően várják a szabadon választott technikával készült munkákat. Egy diák csak egy alkotással pályázhat. A rajzokat szintén e hónap utolsó napjáig várják a Moravicai Értelmiségi Fórum, Stara Moravica/Bácskossuthfalva, Szent István 20. postacímre. A munkákat szakmai zsűri bírálja el, a legjobbak jutalomban részesülnek. Az ajándékokat a Papp Dániel emlékére megszervezett ünnepségen adják át, amelyre valamennyi felkészítő tanár és díjazott meghívást kap. Ennek időpontjáról később határoznak a szervezők.