2024. március 29., péntek
NB I.

Feltámad-e az Újpest?

A hétvége egyik legnagyobb kérdése, hogy a válogatottmérkőzések miatti kéthetes szünetet követően a sereghajtó pozícióban levő Újpest összeszedi-e magát. A fővárosi csapat óriási meglepetésre nyolc fordulót követően még mindig nyeretlen, és mindössze három pontot gyűjtve az utolsó helyen áll. A helyzetről Fazekas László, a csapat korábbi kilencvenkétszeres válogatott játékosa is kifejtette a véleményét: „Egyértelmű a helyzet: teljesen elfogadhatatlan a mostani állapot. Ilyen nagy múltú klub nem állhat kiesőhelyen, súlyos problémák vannak a csapatnál. Nagy baj, hogy a különböző nemzetiségű játékosok nem tudnak egymással kommunikálni. A saját példámon tudom, sokat segít a teljesítményben a közös nyelv. Ráadásul nincs vezére a csapatnak. Mindig kell legalább egy vezérnek és két-három húzójátékosnak szerepelni az együttesben. Persze vannak taktikai problémák is, nem mellesleg szerencse is kell a futballhoz” – mondta Fazekas. A lilák előtt nem kis feladat áll a hétvégén, hiszen a második helyen álló Kisvárdához látogatnak. A két csapat utolsó várdai találkozóján a fővárosi csapat minimális arányú győzelmet aratott, s a három pontra ezúttal is nagy szükségük van.

Érdekesnek ígérkezik a Mezőkövesd–Debrecen keleti rangadó. Annál is inkább, mert a múlt héten Mezőkövesden edzőváltásra került sor. Pintér Attilát Supka Attila váltotta. Az új vezetőedző bizakodó a jövő illetően: „Hogy a bajnokságban mit remélek? Az elnök úrral abban maradtunk, legyen meg a bennmaradás, és akkor a szerződésemben életbe lép a plusz egy év. Elmondtam neki, tavaly nyáron Kisvárdára sem úgy mentem, hogy csak maradjunk bent, és bízom benne, Mezőkövesden is többre leszünk képesek. Mindenesetre ez a lehetőség is jelzi, elismerik az előző idényben végzett munkánkat, és persze a Kisvárda mostani szereplése is mutatja, jó alapokat hagytunk magunk után” – nyilatkozta Supka. Nem véletlen, hogy óvatosan határozták meg a célokat, mivel a kövesdiek a 10. helyen állnak, és mindössze két pont választja el őket a kiesőhelyektől…

A program, péntek: MTK–Puskás Akadémia (20 óra). Szombat: Gyirmót–Paks (14.45), Ferencváros–Zalaegerszeg (17), Fehérvár–Honvéd (19.30). Vasárnap: Kisvárda–Újpest (14.15), Mezőkövesd–Debrecen (17).