2024. április 23., kedd
AMERIKAI FUTBALL

Magyar játékos az NFL európai felmérőjén!

Zilai János, a Fehérvár Ethroners magyar válogatott linebackere személyében magyar játékos is részt vesz a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) európai felmérőjén, amely Londonban, a Tottenham stadionjában zajlik. Az International Player Pathway program keretében 43 játékos gyűlt össze az eseményen, amelyen hétfőn személyes interjúkat tartottak az NFL-klubok megfigyelői és volt játékosok vezetésével.

Kedden már a Tottenham stadionjában mutatták meg magukat a játékosok. Az eseményen körülbelül száz újságíró, fotós és operatőr vett részt, először az egyik legnépszerűbb gyakorlatot, a 40 yardos futást rendezték meg, majd távolugrás és ingafutás következett. A felmérők egész nap zajlottak. A teszten a kiválasztottak meghívást kapnak az Egyesült Államokba, ahol három hónapig edzhetnek majd. Ezt követően tovább szűkítik a létszámot, és az újabb kiválasztási kör után a futballistákat NFL-csapatokhoz irányítják a következő szezonra.

Az eseményen korábbi NFL-sztárok is részt vettek, ott volt a pálya szélén Maurice Jones-Drew, a Jacksonville Jaguars korábbi kiváló futója, vagy a német Sebastian Vollmer, aki kétszeres Super Bowl-győztes a New England Patriots együttesével. Utóbbi az MTI-nek elmondta, ez a program hatalmas lehetőség az európai játékosok számára, akik enélkül csak nagyon nehezen juthatnának az NFL-be. A korábbi kiváló falember hozzátette, folyamatosan figyelemmel kíséri korábbi csapattársa és jó barátja, Tom Brady pályafutását, aki New Englandből a floridai Tampa Bay Buccaneers együtteséhez igazolt tavaly, és megnyerte hetedik Super Bowlját.