2024. április 26., péntek

Dr. Minić: Gyermekek is lélegeztetőgép segítségére szorulnak

Három gyermek van lélegeztetőgépen a belgrádi gyermek- és anya-egészségügyi intézetben, akik jelenleg is élet-halál harcot vívnak a koronavírussal - erősítette meg dr Predrag Minić pulmológus, írja a B92 hírportál.

Sajnos lélegeztetőgépen van egy hat hónapos, valamint egy tizenöt és egy tizenhét éves gyermek is és mindannyian életveszélyben vannak. A tizenhét éves gyermeken kívül, aki egy kissé túlsúlyos, a többieknek nincs semmilyen más betegségük. Ez is azt mutatja, hogy a helyzet mennyire aggasztó - mondta Minić.

Kihangsúlyozta, hogy a polgároknak meg kell érteniük, hogy valójában mennyire is fontos a 12 éven felüli gyermekek oltakozása is.

Ezek az első gyermekek, akik lélegeztetőgépre kerültek. Továbbra is kisebb eséllyel betegszenek meg és enyhébb tüneteik vannak, de a szóban forgó tizenöt és tizenhat éves gyermekeknek a felnőttekéhez hasonló súlyosságú kórképpel rendelkeznek. Remélem, hogy hamarosan mégis javulás fog beállni a jelenleg kritikus állapotban lévő gyermekeknél - hangsúlyozta ki Minić.