2024. március 28., csütörtök

Miért kerülnek kórházba a beoltottak (is)?

– A védőoltás a legfontosabb fegyver a koronavírus elleni küzdelemben, de nem az egyetlen – mondta dr. Borislav Kamenov immunológus, a niši Klinikai Központ korábbi igazgatója, nyugalmazott egyetemi tanár.

A nova.rs kérdésére, miszerint miért történik meg, hogy a beoltott polgárokat is kórházba szállítják koronavírus miatt, azt válaszolta, hogy nem szabad csak a kapott oltásra hagyatkoznunk, mert a betegség elleni harc sokkal komolyabb és szélesebb körű. Az immunitásunktól és a szervezet általános állapotától függ, hogy mennyire súlyosak a tünetek és következmények, ha megfertőződünk.

Úgy véli, hogy nálunk az alapimmunitás nem elégséges, mert mindenekelőtt rosszul táplálkozunk, és nem jutunk elegendő D-vitaminhoz, pedig, ahogyan fogalmazott, ez az egyik legerősebb fegyver a koronavírus elleni küzdelemben, méghozzá nagy dózisban.

– Minden krónikus betegség, de a Covid-19 megelőzése érdekében is több vitaminra van szükségünk. A járványügyi szakemberek tévednek, ha kis adag D-vitamint adnak. A 2000 egység, azt hiszem, a minimum. Ajánlatos a D-vitamin szintet ellenőrizni, mert az alacsony D-vitaminnal rendelkezők nagy veszélynek teszik ki magukat – figyelmeztet dr. Kamenov.