2021. december 7., kedd

Egy illegális migráns holttestére bukkantak a lengyel-fehérorosz határ közelében

Egy 24 éves, szíriai illetőségű illegális bevándorló holttestére bukkantak Lengyelországban a Fehéroroszországgal közös határ közelében - közölte csütörtökön az északkelet-lengyelországi Podlasiei vajdaság rendőrsége. A lengyel külügyminisztérium a nap folyamán bekérette a fehérorosz ügyvivőt a helyzet tisztázása érdekében.

A holttestet szerdán fedezte fel egy mezőn a járőröző rendőrségi helikopter. A térségben rendkívüli állapot van érvényben.

Az előzetes vizsgálat szerint a migráns Lengyelországba érkezését megelőzően Fehéroroszország területén tartózkodott, amiről a nála talált iratok tanúskodnak - tájékoztatott a rendőrség.

,,Szeptember 15-re keltezett fehérorosz vízumot találtak nála. Ez arra utal, hogy szeptember közepén érkezhetett Fehéroroszországba" - mondta a PAP-nak Tomasz Krupa, a podlasiei rendőrség szóvivője. Hozzátette, hogy a halott - személyi okmánya szerint - 24 éves szíriai férfi.

A halál okát nem közölték. Az ügyben vizsgálatot indítottak.

Az elmúlt hetekben ez már a hatodik haláleset, amely a lengyel-fehérorosz határt illegálisan átlépő migránssal történt - pontosított a PAP. Az év eleje óta több mint 18 300 migráns próbálta meg átlépni az említett határszakaszt.