2024. április 16., kedd
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Kitisztítják a Kudoš vízelvezető csatornarendszert

A tartományi kormány tegnapi ülésén 62,4 millió dinárt különítettek el a Kudoš csatornarendszer tereprendezésére, amely a Pavlovci és Rednek (Vrdnik) község területén lévő mezőgazdasági területek vízelvezetésére szolgáló csatornahálózaton belül található.

A Kudoš csatorna elvezeti a felesleges vizet a Tarcal-hegység lejtőiről a Pavlovci tározóba, ezáltal egyedülálló rendszert képez az árvíz elvezetésére és a víz szabályozására.

A csatornát benőtték a bokrok és a fák, illetve magas az iszap, ami csökkenti a vízelvezetés hatékonyságát. A rendelkezésre álló pénzeszközök a csatorna tisztítását és kotrását, valamint egy olyan létesítmény építését irányozzák elő, amelybe automatikus tisztítóval ellátott védőrács kerül.

A tartományi tárca döntött a közlekedésbiztonsági tanács felállításáról is. A tanács élére Igor Mirović tartományi kormányfőt, valamint Ognjen Bjelić tartományi energetikai, építésügyi és  közlekedési titkárt nevezték ki. A tartományi kormány alkalmi munkacsoportjaként létrejött tanács feladata a közlekedésbiztonságot szabályozó törvénynek megfelelően a közlekedésbiztonság ösztönzése, szervezése és összehangolása a vajdasági utakon.