2022. május 28., szombat

Új világítást kapott a Mostonga Sportcsarnok

A tartományi kormány 8,38 millió dinárral támogatta a zombori felújítást

Befejeződtek a munkálatok a Mostonga Sportcsarnokban, amit a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság támogatott 8,38 millió dinárral. Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár az épületben tett látogatása során kiemelte, a projekt megvalósításának célja a mérkőzések lejátszásához szükséges színvonal elérése, illetve a nagyobb energiahatékonyság. A titkár szerint fontos a sportinfrastruktúra fejlesztése, valamint hozzátette azt is, hogy Zombor városa kivételes partnere a tartományi kormánynak és az illetékes titkárságnak.

– Felismertük ennek a projektnek a fontosságát, és támogattuk a teljes világítás átalakítását a multifunkcionális csarnokban. Láttuk, hogy minőségi világítást telepítettek, és hogy a körülmények szinte tökéletesek. Több mint harminc sportegyesület jár ide, amelyek most sokkal jobb minőségű térben edzhetnek – mondta a titkár, aki hangsúlyozta, a titkárság továbbra is segíti a sport fejlődését az önkormányzatokban Vajdaság egész területén.

Antonio Ratković, Zombor polgármestere megköszönte a tartományi kormány támogatását.

– Szükség volt a világítás felújítására, hogy a kluboknak és a sportolóknak jobb feltételei legyenek az edzésekhez és a mérkőzésekhez. Az új reflektorok teljesítménye jelenleg 63–375 watt – mondta a polgármester.

A Mostonga csarnok 1971-ben épült, 2005-ben részben felújították. A létesítmény teljes területe 5000 négyzetméter. A csarnokot sportklubok, sportszervezetek és egyesületek veszik igénybe edzések és versenyek megtartására, valamint szabadidős és iskolai sportolásra is használják. Ezenfelül koncerteknek és egyéb kulturális és művészeti rendezvényeknek ad otthont.