2021. december 6., hétfő

Megjelent J. K. Rowling első gyerekkönyve a Harry Potter óta – VIDEÓ

Megjelent a gyerekeknek és „gyereklelkű felnőtteknek” ajánlott A karácsonyi malac, az első gyerekkönyv, amit J. K. Rowling a Harry Potter-sorozat befejezése óta írt. Tavaly ugyan megjelent Az Ickabog című könyve is, de azt még a Harry Potter előtt írta, emlékeztet a kiadó.

A karácsonyi malacban szenteste napján a nyolcéves Jack mostohanővére kidobja az autó ablakán a kisfiú imádott játék malacát, Püsmacot. Az elnyűtt plüssállat helyére egy vadonatúj malac érkezik, de a kisfiú vigasztalhatatlan, hiszen Püsmacot senki sem pótolhatja. Ám karácsony éjjele a csodák ideje, amikor minden életre kelhet. Így aztán Jack és bosszantó új játéka, a karácsonyi malac kockázatos utazásra indul az Elveszettek Birodalmába, hogy kimentsék a fiú legjobb barátját a szörnyűséges, játékpusztító Veszejtő markából. A veszélyes kalandban segítségükre van egy beszélő uzsonnásdoboz, egy bátor iránytű és egy Remény nevű szárnyas lény, de igyekezniük kell, mert ha nem találják meg Püsmacot még éjfél előtt, soha nem jutnak haza.

A könyvet ugyanúgy Tóth Tamás Boldizsár fordította, mint a Harry Potter-regényeket. A karácsonyi malacot 6-8 éves kortól ajánlja a kiadó.