2021. december 7., kedd

Történelmi vetélkedő középiskolásoknak

Az 1956-os forradalom és jugoszláv–magyar vonatkozásai

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharcra való emlékezés jegyében, a Nagy Imre Társaság és az ’56-os Műhely Civilszervezet az idén is megszervezi történelmi vetélkedőjét középiskolások számára.

Téma: Az 1956-os forradalom és jugoszláv–magyar vonatkozásai.

Érdekel a II. világháború és az azt követő korszak magyar–jugoszláv vonatkozásai? Szeretnéd tudni, ki volt Nagy Imre? Ki volt Tito? Hogyan tört ki az 1956-os forradalom és mi történt utána? Akkor ez a verseny neked szól!

Ha érdekel a téma és szeretnéd minél jobban beleásni magad a magyar történelem ezen korszakába, állíts össze szigorúan 3 tagú csapatot és jelentkezzetek a versenyre a vetelkedo1956@gmail.com e-mail-címre.

Helyszín: Városi Könyvtár olvasóterme, Szabadka

Időpont: 2021. 11. 6. (szombat) 9 óra

További információk és a felkészüléshez ajánlott szakirodalom a Nagy Imre Társaság szabadkai szervezetének facebookos csoportjában találhatók.

A vetélkedő nyereményei értékes ajándékcsomagok és jutalomutazás a sikeres csapatok számára.

A vetélkedő támogatói: Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa, Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, Magyar Nemzeti Tanács, Nagy Imre Emlékház Budapest, Nagy Imre Társaság Budapest – olvasható a felhívásban.