2024. április 25., csütörtök

Helytörténeti vetélkedő Temerinben

Az Ifjúsági Otthonban a koronavírus-járvány miatti egy éves kihagyást követően szombaton – a Temerini Múzeumbarátok Egyesületének szervezésében – megtartották az 5–8. osztályos diákok számára a már hagyományosnak számító helytörténeti vetélkedőt. Az 5. és 6. osztályosok négyfős, a 7. és 8. osztályosok pedig háromfős csoportokban készültek a megmérettetésre. A tanulók az idén Temerin általános helytörténetéből mérték össze tudásukat, a történelmi adatok mellett a helyi néphagyományokról, szokásokról és ünnepekről tanultakaról is számot adhattak.

A megmérettetésen huszonnégy helybeli, általános iskolás diák vett részt, akiket Fúró Dénes, a Temerini Múzeumbarátok Egyesületének elnöke köszöntött. Az élmezőnyben is szorossá vált a küzdelem, de végül kialakult a végeredmény, amely szerint az idei helytörténeti verseny legjobbja a Gombár Viktor, Rencsár Ágnes és Rencsár Béla alkotta csapat. A második helyen a Surján Dávid, Varga Patrik és Verebélyi Viktor által alkotott csapat, a harmadik helyen pedig a Gombár Réka, Kalapáti Dominik és Mészáros Áron felállítású csapat végzett.

Ki tud legtöbbet Temerinről?

Ki tud legtöbbet Temerinről?

A helyezettek ajándékcsomagokat és elismerő okleveleket vehettek át, valamint jutalomkiránduláson is részt vehetnek majd. Az eseményről azonban senki sem távozott üres kézzel, hiszen a részvételért mindenki emléklapot vehetett át a szervezőktől.
A versenyt 2004 óta tartják meg, 2009-ig a Pázmány Péter Diákklub szervezte, 2010-től pedig a Temerini Múzeumbarátok Egyesülete.