2024. április 19., péntek

Újabb beruházás az oktatásba

A Bogdan Šuput Iparművészeti Középiskolában ünnepélyesen felavatták az új informatikai kabinetet, amelyet a Szerbiai Kőolajipari Vállalat 1,6 millió dináros adományából újítottak és szereltek fel.

A beruházást a Közösen a közösségnek 2020 elnevezésű, társadalmi felelősséget hirdető program keretében valósították meg. Az ünnepélyes megnyitón jelen volt többek között Miloš Vučević, Újvidék polgármestere, Nebojša Ranđelović oktatásügyi államtitkár, Kiril Tjurdenjev a Szerbiai Kőolajipari Vállalat igazgatója és Đura Radišić, a Bogdan Šuput Iparművészeti Középiskola igazgatója is.

– A Szerbiai Kőolajipari Vállalattal a Közösen a közösségért program keretében mostanáig 99 projektet valósítottunk meg Újvidéken. Az informatikai kabinet felújításról és felszereléséről szóló projektet 2020-ban tervezték meg, és remélem, hogy nagy mértékben hozzájárul majd a tanulók színvonalas képzéséhez és kreativitásuk fejlesztéséhez. Nagyon kevés szó esik arról az iskoláról, amelyből immár hét évtizede világhírű művészek kerülnek ki, ez a donáció valóban a legkevesebb, amit megtehetünk az intézmény sikeres működésének a támogatásáért – mondta Újvidék polgármestere.
Ranđelović kifejtette, hogy az oktatási minisztérium sok, hasonló projektet támogat, beruház a fiatalok oktatásába, minden dinárt kulcsfontosságúnak tekint a fejlődés szempontjából.

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat igazgatója biztos abban, hogy annak az országnak, amelyben tehetséges fiatalok élnek, biztos a jövője. – A Szerbiai Kőolajipari Vállalat számára megtiszteltetés, hogy ilyen nagy hagyományokkal bíró iskolát támogathat. Örvendetes, hogy olyan sikeres partnereink vannak mint amilyen az oktatási minisztérium és az újvidéki önkormányzat. Eddig több mint 190 millió dinárt fektettünk be újvidéki beruházásokba, remélem, még sok közös projekt vár ránk – mondta Tjurdenjev.

A Bogdan Šuput Iparművészeti Középiskola igazgatója hangsúlyozta, hogy a támogatásnak köszönhetően most 16 számítógépet, szkennert, projektort, nyomtatót, televíziókészüléket vásároltak, valamint új bútorokat szereztek be, úgyhogy teljesen felújították az informatikai kabinet termét. Radišić köszönetet mondott az iskola és a diákok nevében a Szerbiai Kőolajipari Vállalatnak a donációért, az oktatási minisztériumnak és az újvidéki önkormányzatnak a támogatásért.