2024. április 23., kedd

Szektás volt az erdőben megégett fiatalember?

A közelmúltban rázta meg a szerbiai közvéleményt az eset, hogy pár hete egy súlyos égési sebekkel rendelkező 27 éves fiatalemberre bukkantak Belgrádban a banjicai erdőben. F. S.-t kórházba szállították, de már nem tudtak rajta segíteni az orvosok, a sérülései miatt életét vesztette.

A médiaértesülések szerint még mindig találgatások tárgyát képezi az, hogy mi késztethette arra az áldozatot, hogy benzinnel öntse le, és gyújtsa fel magát. Az is felmerült, hogy az eset hátterében egy szekta állhat.

Dimitrije Pastuović, aki a szekták és a hasonló szerveződések szakértőjének számít, a Prva televízióban nyilatkozott az esetről.

Mint mondta, nem állapították meg még egyértelműen, hogy öngyilkosság szándéka vezetett a tragikus esethez, de több bizonyíték is erre utal.

Az esetet övező körülményekről elmondta még, hogy a fiatal sírján később tarotkártyákat találtak, és hogy egy személy a halál után megjelent a családnál az elhunyt ékszereit követelve, azzal az indokkal, hogy az elhunyt végakarata ez volt.