2024. március 28., csütörtök

Az óbecsei Cseszák Zsombor Junior Prima díjat kapott

Pénteken Budapesten adták át a Junior Prima díjakat a népművészet és közművelődés kategóriában. Tíz díjazott, köztük népzenész, néprajzkutató, festő, néptáncos előadóművész, népdalénekes, valamint népi ékszer- és öltözetkészítő vehette át a díjat népművészet és közművelődés kategóriában. A díjazottak között volt az óbecsei Cseszák Zsombor népzenész is, a Fokos zenekar pírmása

– Ezt a díjat 2007 óta osztják ki a Prima Primissima kistestvéreként, amelynek megalapítója Demján Sándor üzletember volt. A Junior Prima díjakat azoknak a harminc évnél fiatalabbaknak ítélik oda, akik kimagasló teljesítményt nyújtanak szakterületükön, szerteágazó tevékenységet folytatnak. Engem mint zenészt és zenetanárt jelöltek és díjaztak – nyiltakozta Zsombor szombaton délelőtt lapunknak, majd arról is szólt, hogy a díj óriási lelki, és szó szerint, meg átvitt értelemben is adrenalinlöket volt számára, és a legjobbkor jött.

– Az utóbbi fél évünk nagyon sűrű volt, zenekarilag és egyénileg egyaránt, de az előtte való egy-másfél évre gondolván, ami igen hervasztó volt, nagyon kellett. Amikor megtudtam, hogy díjazott lettem, teljesen sokkban voltam. Még jó, hogy épp ültem, amikor értesültem róla. Múlt csütörtök óta gyakorlatilag euforikus hangulatban vagyok.

A díjjal kétmillió forint is jár.