2024. április 25., csütörtök
ÚSZÁS – VILÁGKUPA, BUDAPEST

Szabó bronzérmes az első napon

Öt érmet, egy aranyat, három ezüstöt és egy bronzot nyertek a magyar úszók a Duna Arénában, a rövid pályás világkupa-sorozat második állomásának nyitónapján. A zentai Szabó Szebasztián 100 méter pillangón szerezte a hazai csapat bronzérmét.

Elsőként a női 400 méter gyors fináléját rendezték, amelyben Késely Ajna a hatodik, a 15 esztendős Ábrahám Lilla Minna pedig egyéni csúccsal nyolcadik lett. A férfiaknál ugyanebben a számban Holló Balázs a hetedik lett, a győztes dél-afrikai Matthew Sates egyébként megdöntötte a junior-világrekordot. Nem sokkal később megszületett az első magyar férfiarany a sorozat idei kiírásában, Kós Hubert 200 méter háton egyéni csúccsal diadalmaskodott.

Női 200 méter pillangón Jakabos Zsuzsanna szállított egy ezüstérmet, majd vízbe ugrott Tokió magyar hőse, Milák Kristóf, aki 100 méter pillangón, Szabó előtt lett második. Az olimpiai bajnok Milák 49,92 másodperces egyéni csúccsal érintette meg a falat. Szabó és Milák az 50 méter gyors fináléjában is érdekelt volt, előbbi a negyedik, utóbbi egyéni csúccsal az ötödik helyen zárt. A magyarok harmadik ezüstjét Békési Eszter szállította a 200 méteres mellúszáson.

A fiatal Kós Hubert nyerni tudott 200 méter háton (Fotó: MTI)

A fiatal Kós Hubert nyerni tudott 200 méter háton (Fotó: MTI)