2024. április 19., péntek

Meglopták az elhunytakat

A čačaki kórházban az elmúlt időszakban több lopásra is sor került, a legutóbbi esetek két ivanjicai elhunyt személlyel kapcsolatosak – írja a Nova.rs hírportál.

Az egyik ivanjicai ötven esztendős elhunyt férfi nagy értékű arany nyakláncát tulajdonították el. A médiaértesülések szerint a páciens szív- és érrendszeri betegségben hunyt el. A családtagok egy bizonyos idő eltelte után vették észre, hogy nem kapták vissza az ékszert.

A másik esetben egy hetvenöt esztendős, szintén ivanjicai illetőségű személy volt az érintett, aki a koronavírus szövődményeiben hunyt el. A páciensnek a mobiltelefonja és a pénztárcája tűnt el, amelyben nagyobb összeg volt. A magát megnevezni nem akaró kórházi alkalmazott elmondása szerint a mobiltelefon is nagy értékű volt.

Nem világos számomra, hogy mikor tűnnek el ezek a tárgyak az osztálytól a halottasházig vezető úton. Ez szégyen egy egészségügyi intézményre nézve. A legszomorúbb, hogy ezek nem csak szórványosan előforduló esetek, hallottam, hogy több ilyen is volt. A hozzátartozók azonban a gyászukba feledkezve nem foglalkoznak az esetekkel – mondta az egészségügyi dolgozó.