2024. április 20., szombat

Belkihallgatás a belügyben

A Belső Ellenőrzési szolgálat magas beosztású rendőrök körében nyomoz

Meghallgatásra idézte be pénteken a belügyminisztérium Belső Ellenőrzési Szolgálata (SUK) Vladimir Rebić rendőrfőnököt, Slobodan Milenkovićot, a belgrádi rendőrség kábítószer-elleni részlegének osztályvezetőjét és Dušan Mitić operatív vezetőt a Jovanjica-ügy kapcsán, közölte az N1 televízió.
Európa egyik legnagyobb marihuána-ültetvényével kapcsolatos Jovanjica-ügyben a fő vádlott Predrag Koluvija, aki közelmúltban ügyvédjének, Vladimir Đukanovićnak (a Szerb Haladó Párt tagja, parlamenti képviselő, a jogalkotási bizottság tagja) adott TV-interjújában úgy nyilatkozott, hogy letartóztatása után (2019 novemberében) Nebojša Stefanović akkori belügyminiszter kabinetjéből azt ajánlották neki, hogy hamis tanúvallomással vádolja meg Aleksandar Vučić államfőt és fivérét, Andrej Vučićot. Koluvija közölte, ha ezt megtette volna, szabadon távozhatott volna, ám ő az ajánlatot elutasította.
Milenković és Mitić nyomozókat már két alkalommal hallgatták ki hazugságvizsgálóval. A poligráf szerint mindkét alkalommal igazat mondtak az ügy kapcsán feltett kérdésekre, most egy újabb meghallgatást rendeltek el. Az N1 információi szerint harmadszorra a nyomozók elutasították, hogy ismét hazugságvizsgálóra kapcsolják őket.
A Belső Ellenőrzési Szolgálat beidézte Dijana Hrkalovićot is, a belügyminisztérium korábbi államtitkárát is, ám őt egy másik ügyben, Aleksandar Vučić titkos lehallgatása kapcsán hallgatták ki.