2024. április 20., szombat

Vučić: Mindent megteszünk, hogy Szerbia polgárai ne fázzanak télen

Szerbiára fontos dolgok várnak: ilyen a koronavírus elleni küzdelem, a további gazdasági növekedésért folytatott harc, és az ország területi integritásának a megőrzése – mondta Aleksandar Vučić államfő. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy a polgárok biztosak lehessenek abban, hogy meleg telük lesz, azaz megfelelő mennyiségű földgázunk, villanyáramunk lesz, nem kell a kikapcsolásoktól tartani, mint más államokban – folytatta az elnök a Szerb Haladó Párt elnökségének ülése utáni nyilatkozatában.

A pártelnök a médiában megjelent találgatások és beszámolók kapcsán szót ejtett a Nebojša Stefanović jelenlegi védelmi miniszterrel való viszonyáról is. Mint mondta, az elnökségi ülés előtt beszélgetett vele, de nem kívánta kommentálni a haladó párti Vladimir Đukanović és a tárcavezető közötti ellentéteket. Kitért azonban arra, hogy egy olyan politikai szervezetet vezet, amely esetében nem tartja kötelezőnek, hogy minden tagja mindenben ugyanazon a véleményen legyen.

Aleksandar Vučić az úgynevezett Veritas-papírokról is szólt. Úgy fogalmazott, hogy Dragan Đilas cége a polgároktól tulajdonított el pénzeket, amelyeket nem kormányzati szervezeteknek osztott ki.

Beszámolt arról is, hogy a Szerb Haladó Párt tisztújító közgyűlését a járványhelyzet miatt elhalasztották, és november 11-étől 14-éig tartják meg.

Az államfő kitért gazdasági kérdésekre is, és elmondta, hogy egy nagy energiaügyi válság vár a világra, de szavai szerint a szerbiai polgároknak nincs mitől tartaniuk, mert meleg lesz az otthonaikban, lesz elegendő földgáz, áram, és az árak sem fognak növekedni.