2024. március 28., csütörtök

Aleksandar Vučić az együttműködés bővítéséről tárgyalt több ország külügyminiszterével

Aleksandar Vučić államfő ma Irak, Kuvait, Nepál és Palesztina külügyminiszterével is folytatott tárgyalásokat, amelyeknek témája a Szerbia és az adott ország közötti viszony erősítése, és az együttműködés bővítése volt.

Fuad Husseinnel, Irak külügyminiszterével a két ország közötti baráti kapcsolatról cseréltek véleményt, de szót ejtettek a szuverenitás kapcsán megfogalmazott kölcsönös támogatásukról, valamint az együttműködés elmélyítéséről is beszélgettek.

Ahmed Nasser Al-Mohammed Al-Ahmed Al-Jaber Al-Sabah kuvaiti külügyminiszterrel az államfő megállapodott abban, hogy egy tervet dolgoznak ki a jövőbeni együttműködés konkrétumainak a felvázolására.

Narayan Khadka nepáli diplomáciai vezető hivatalos látogatásra hívta országába a szerbiai elnököt, és emlékeztetett arra, hogy Nepál tiszteletben tartja Szerbia területi integritását és szuverenitását.

Riyad al-Maliki palasztin külügyminiszterrel folytatott tárgyalásán Aleksandar Vučić a kétoldalú kapcsolatok különböző aspektusairól, és az együttműködés fejlsztéséről cserélt véleményt – közli a Szerbiai Rádió és Televízió.