2024. március 29., péntek

Új röntgengép érkezik Zentára

A beüzemelése két-három hetet vesz igénybe

Új gépre cserélik a Zentai Egészségházban azt a mintegy negyvenéves röntgengépet, amellyel jelenleg a covidos rendelőből átutalt betegeket röntgenezik. Dr. Csáki Beáta, a Zentai Közkórház igazgatója elmondta, hogy az egészségházban tulajdonképpen a kórház tüdőgondozója működik. A kórház pályázott, és kapott egy új röntgengépet, ezt fogják az elkövetkező hetekben beszerelni.

– A kórház még februárban pályázott egy korszerű, új digitális röntgengépre, a beszállítótól most érkezik meg hozzánk, és mielőbb be szeretnénk üzemelni, hogy a betegek ne érezzék a hiányát, valamint javuljon a diagnosztika és a betegellátás. Az új gépet október 12-én, kedden kezdik el beszerelni a zentai egészségházban működő tüdőgondozóba, és a munkálatok ideje alatt a Covid-rendelőből beutalt betegek tüdőröntgenét a csókai egészségházban fogjuk végezni, mivel ez van legközelebb Zentához. A zentai kórház szakembereket adott a csókai egészségháznak a zentai páciensek fogadásához. Ez egy átmeneti állapot lesz, legfeljebb három hétig tart, de utána egy sokkal modernebb géppel tudjuk majd a betegeket röntgenezni itt Zentán. A fekvőbetegeket mentő szállítja majd Csókára ebben az időszakban. A páciensek megértését kérjük és előre is köszönjük, és biztosak vagyunk abban, hogy a digitális röntgengéppel javul az egészségügyi ellátásunk. Csókán 10 és 22 óra között fogadják a pácienseket. Az egészségház és a kórház közös erővel igyekszik a betegek ellátását ebben a két-három hétben is a legmegfelelőbb módon megoldani – mondta a kórház igazgatója.

Surján Gusztáv, a Zentai Egészségház igazgatója szintén a betegellátás javulását várja az új röntgengéptől, és ő is türelemre kéri a pácienseket.

– Mindössze két-három hétről van szó, és egy sokkal korszerűbb gép röntgenezi majd a covidos betegeket. A munkálatok tehát kedden kezdődnek és legfeljebb három hétig tartanak, és az idő alatt kell a covidos pácienseknek Csókára menniük tüdőröntgenre – mondta az egészségház igazgatója.