2024. április 24., szerda

Újabb szolidáris lakások épülnek az Újtelepen

Az Újvidéki Lakásügyi Ügynökség a nemrég kiírt versenypályázatra beérkezett projektek alapján kiválasztotta az Újtelepre tervezett, újabb szolidáris lakások építkezési munkálatainak a kivitelezőjét.

A szolidáris lakások 5. épületblokkjának a megépítése 108.117.244,70 dinárba kerül, a munkálatok befejezésének a határideje 200 nap. Az Újvidéki Lakásügyi Ügynökség a beérkezett projektek alapján az újvidéki Intec és a veterniki Neo inženjering vállalatokat bízta meg a munkálatok kivitelezésével.
A két vállalat négyszintes épületet épít tetőtérrel a Momčilo Tapavica utcában, a már felépült 4. épületblokk mellett. A 021.rs hírportál emlékeztet arra, hogy az újvidéki önkormányzat már több éve építi a szolidáris lakások épületblokkjait a Momčilo Tapavica utcában.

Az új épületegyüttesben 27 különböző nagyságú szolidáris lakást alakítanak majd ki, amelyeknek átlagban mért alapterülete 50 négyzetméter lesz. A polgárok csak akkor pályázhatják meg őket, ha elkészülnek.

Az Újtelepen újabb szolidáris lakások épülhetnek a Momčilo Tapavica utcában, az 5. épületblokkban a tervek szerint 27 lakást alakítanak ki

Az Újtelepen újabb szolidáris lakások épülhetnek a Momčilo Tapavica utcában, az 5. épületblokkban a tervek szerint 27 lakást alakítanak ki

A Momčilo Tapavica utcának ezen részén a tervek szerint összesen 6 épülettömb épül, amelyekben 173 szolidáris lakást alakítanak ki.
Emlékeztetőül, az újvidéki önkormányzat a nyáron meghirdette az első 25 szolidáris lakás eladását, az ingatlanok négyzetméterének az ára 99.000 dinár, az összeget 240 részletben lehet törleszteni. Az épületben lévő, a pályázat után megmaradó két lakás értékesítését a piaci árakhoz igazították. A meghirdetett lakásokra több száz személy jelentkezett, a pályázatot még nem zárták le.