2024. április 19., péntek
BAJSA

Játékot kaptak ajándékba


Topolya községben évek óta hagyomány, hogy az október első hetében jegyzett gyermekhéten a polgármester látogatást tesz valamelyik óvodáscsoportban. Ezúttal a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény bajsai kicsinyei látták vendégül Szatmári Adriánt és munkatársait, valamint Fényszárosi Fekete Tímea igazgatónőt. A polgármester nem érkezett üres kézzel, egy kis édességet és készségfejlesztő hagyományos és modernebb játékokat vitt magával, illetve adott át, miután elbeszélgetett a gyerekekkel, akik ezután táncoltak és énekeltek.

Szatmári Adrián elmondta, hogy a látogatás lehetőséget adott arra is, hogy személyesen is egyeztessenek a község iskoláskor előtti korosztályát tömörítő intézmény igazgatónőjével, akitől megtudta, hogy egyre inkább növekednek a 16 óráig tartó napközis foglalkozás iránt az igények.
– Az önkormányzat célja, hogy az óvodákban megfelelő körülmények között, színvonalas időtöltésre, illetve oktató-nevelő munkára kapjanak alkalmat nemcsak a gyerekek, de a dolgozók is. A Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény zavartalan működtetése jelentősebb tételt képez az önkormányzati költségvetésben, mintegy 100 millió dinárt különítünk el erre a célra egy évben. A fizetések bizonyos részét a tartomány biztosítja, bizonyos tételt az önkormányzat. Ugyanakkor minden más jelentősebb kiadást mi fedezünk, így például a karbantartást vagy az energiaköltségeket – nyilatkozta Szatmári Adrián. Fényszárosi Fekete Tímea, a Bambi igazgatónője elmondta, hogy az iskoláskor előtti intézmény bajsai kirendeltségében két csoportban 35 gyermekkel foglalkoznak, egy tiszta magyar csoportban, illetve egy vegyes csoportba járhatnak a gyerekek Velcsov Éva és Németh Katalin óvónők szárnyai alá.

Az ovisok elbeszélgetnek a polgármesterrel

Az ovisok elbeszélgetnek a polgármesterrel

– Tartalmas és mozgalmas gyermekheti programsorozaton vagyunk túl, mind a 13 épületünkben igyekeztek az óvónők színesebbé tenni ezeket a napokat. A bajsai kisgyerekek az egységes események mellett például egy mezőgazdasági birtokra is ellátogattak, illetve egy játszóházba. Emellett hétfőn futóversenyt szerveztünk a Vöröskereszt helyi tagozataival együttműködve A szebb gyermekkorért címmel. Kedden a Komgrad Kommunális Közvállalatba látogattak el a topolyai ovisok, ahova műanyag flakonokat vihettek magukkal. Ezzel igyekeztünk a gyerekeken keresztül a szülőknek is sugallni a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát. Emellett meglátogattuk a múzeumot és Zsáki István tematikus tárlatát, ahol kreatív műhellyel vártak bennünket. Valamennyi csoportunknak lehetősége volt megtekinteni egy-egy bábelőadást. A gyerekeknek lehetőségük volt még diszkóban is részt venni, illetve a TSC autóbuszával látogattunk el az akadémiára. A szülői kreativitásnak, illetve pozitív hozzáállásnak köszönhetően egyik alkalommal muffionokat díszíthettek a gyerekek, illetve volt arra is lehetőség, hogy egy már elkészített kalapsablont kidíszítsenek őszi termésekkel – mesélte el az igazgatónő, aki örömének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az idei évben az egészségügyi előírásokat ugyan tiszteletben tartva, de már kötetlenebbül ünnepelhették meg a gyermekhetet, hiszen múlt évben a számos korlátozás miatt nem nagyon volt alkalmuk felhőtlenül ünnepelni. Ez pedig elengedhetetlen mozzanata az egészséges felnőtté válásnak – mondta.