2024. április 19., péntek

A hallani és érteni 2021. évi akció keretében kisorsolt hallókészülékek nyertesei

A hallani és érteni idei rendezvény keretében, amelyet az Audiovox a hallássérültek világhete alkalmából már 9 éve megrendez, akciót is indított minőségi Oticon hallókészülékek ajándékozására. Az Audiovox cég az idén úgy döntött, hogy minőségi Oticon hallókészüléket ajándékoz a felhívásra jelentkező érdekelt hallássérültek közül kiválasztott három személynek. A szakbizottság a beérkezett levelek és orvosi leletek alapján megállapította a jelöltek szűk körét, és közülük sorsolta ki kalapból a nyertesek nevét dr. Galina Joković és Piksi bűvész. A nyertesek: a Velika Plana-i Lena Jocić (2 készülék), a niši Tijana Mitrović és a bajmoki Faragó Erika.

Az első nyertes, Tijana Mitrović, hívásunkra eljött az Audiovox niši képviseletébe, átvette az ajándék hallókészüléket, és miután a hallásának megfelelően beállították számára a készüléket, elmondta, hogy nagyon elégedett az ajándékkal, mert használatával jobban hall, és érti a beszédet, ami majd megkönnyíti számára az emberekkel való kommunikációt a munkahelyén is.

Faragó Erika, a második nyertes, az Audiovox szabadkai kirendeltségében vette át a nyereményét. Neki is, hallásának megfelelően, beállították a hallókészüléket. „Nagyon megörültem annak, amikor megtudtam, hogy a Hallani és érteni humanitárius akció keretében hallókészüléket nyertem. Hihetetlennek tűnt, mert ilyesmiben még sosem volt részem. A hallókészülék megfelel, jobb mint a régebbi, jobban értem a beszédet, ami sokat jelent majd a munkahelyemen, mert emberekkel dolgozom.” – nyugtázta elégedetten.

Lena Jocić, a harmadik nyertes, átvette a hallókészülékeket, és ezzel be is fejeződött a 3 hallássérült személy megajándékozása és az idei Hallani és érteni humanitárius akció. Ő az édesanyjával jelent meg az Audiovox belgrádi, Zöld piacon levő képviseletében, ahol átvette a hallókészülékeket, majd beállításuk után mosolyogva elmondta, hogy rendkívül örül az ajándékoknak, amelyeknek köszönhetően jól hall, és érti a beszédet, ezenkívül kicsik és könnyűek, nem fogják akadályozni a mindennapi tevékenységeiben.