2024. április 19., péntek

Nincs bizonyíték, hogy Siniša Mali bűncselekményt követett volna el

A belgrádi Felsőbb Ügyészség szerint nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy Siniša Mali tisztségéből kifolyólag bármilyen bűncselekményt követett volna el, írja a Nova portál. Az ügyészség szerint 2017-ben már megvizsgálták a Siniša Mali hivatalos vagyonáról és jövedelméről szóló jelentést, amelyet a Korrupcióellenes Ügynökség nyújtott be, de a pénzmosás megelőzésével foglalkozó igazgatóság és a szervezett bűnözés elleni küzdelemért felelős osztály jelentését is áttekintették.

A döntés meghozatalakor a rendelkezésükre álló összes adatból, valamint azok elemzéséből megállapították, hogy nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy Siniša Mali bűncselekményt követett volna el. Hozzáteszik, hogy a dokumentációnak a Korrupcióellenes Ügynökség által készített jelentésekhez kapcsolódó részét benyújtották a belgrádi Első Alapügyészség illetékeseinek is annak érdekében, hogy ellenőrizzék azt. Mint írják, amennyiben az ügyészségnek új, releváns bizonyítéka van, akkor azt figyelembe veszik majd.

Emlékeztetőül, a KRIK azt állította, hogy egy projektum keretében olyan dokumentumokra bukkantak, amelyek azt bizonyítják, hogy Malinak 24 lakása volt egy luxus bolgár üdülőhelyen, amelyeket offshore cégeken keresztül vásárolt meg.