2024. április 18., csütörtök
hgy

Megnevezték az Októberi díj várományosait

A városi képviselő-testület keretében működő ünnepnap-meghatározó és díjodaítélő bizottság a polgárok, munkaszervezetek és különböző egyesületek ajánlásai alapján tegnap megnevezte az Októberi Díj három várományosát
Az idén Jaroslav Pap (1957–2021) fényképész, Borislava Perić Ranković asztaliteniszezőt és a Pavle Savić Műszaki Középiskola munkásságát, tevékenységét tüntetik ki.

Jaroslav Pap és Ótos András kollégánk eseményen, munka közben

Jaroslav Pap és Ótos András kollégánk eseményen, munka közben

Az újvidéki városi oktatási hivatal az Októberi díjra a Pavle Savić Műszaki Középiskolát jelölte. Az oktatási hivatal indoklásában az áll, hogy ez az iskola az idén ünnepeli fennállásának a 60. évfordulóját, kiváló eredményeket mutatott fel az oktatás terén, és nagymértékben hozzájárult a középiskolai oktatás reformjához.
Borislava Perić Ranković asztaliteniszezőt az Újvidéki Sportegyesület ajánlotta a neves díjra, mivel kiváló eredményeket ért el hosszú karrierje során.

Jaroslav Pap fotográfust a Vajdasági Fotósok Asszociációja, a Vajdasági Rádió és Televízió, az Újvidéki Vásár, a Dnevnik Vojvodina pres és a Kupakkal a mosolyig Egyesület jelölte az Októberi Díjra. Az indoklásuk szerint Pap a professzionalizmus megtestesítője volt, jó és szorgalmas emberként ismerték, rengeteg fotót készített Újvidékről és a természetről.

A városi képviselő-testület keretében működő ünnepnap-meghatározó és díjodaítélő bizottság azt ajánlotta, hogy a díjjal járó pénzösszeg az idén 130.000 dinár legyen. A bizottság az ajánlatokat az újvidéki képviselő-testületnek beterjeszti, ahol majd az ünnepi ülésen a városi honatyák döntenek a díjak odaítéléséről.