2024. április 23., kedd

Újvidéki maraton a hétvégén

A szervezők közölték, hogy minden készen áll a 29. Újvidéki Maraton megtartására. Vasárnap, október 10-én félezernél is több, hazai és külföldi profi futó részvételére számítanak, a startpisztoly 10 órakor dördül majd el a Szabadság téren. A futók 42, 21, 10 és 5 kilométeres távokra nevezhettek be, az idén korlátozott számban. A résztvevők kötelesek tiszteletben tartani a járványügyi előírásokat! A Razzia áldozatai rakparton, a Lázár cár sugárúton, a Simo Milošević, Jiriček, Fruška gora utcákon, a Stefan despota sugárúton egészen a Balzac utca kereszteződéséig szaladnak, majd vissza, a fent leírt útvonal megtétele után érintik a Bajcsi Zsilinszki utcát, majd a Miloš Bajić utcán keresztül vissza a kiindulópontig.

A futószám matt forgalomkorlátozást rendelnek el a futók nyomvonalán, ez az említett napon 8 és 17 óra között lesz érvényben. Azoknak a városi buszoknak is megváltozik a nyomvonala, amelyek a felsorolt utcák valamelyikében közlekednek, az említett időszakban kerülőutakon szállítják utasaikat. Az 1-es és 8-as buszok a Felszabadulás sugárúton kerülik meg a limáni részt, majd a Lázár cár sugárúton térnek vissza megszokott útvonalukhoz. A 6-os busz sem megy ki a rakpartig, a Safarik utcai végállomásig közlekedik az említett időszakban, 11-es buszok pedig egyáltalán nem indulnak. A 13-as busz is kerülőútra kényszerül, a Népfront utcát és a Felszabadulás sugárutat érinti.

A maraton keretében az idén is szerveznek kísérőfutamokat – maratonfutást kezdőknek, stafétafutást, futást fiatalok számára, rekreációs futamot, babamaratont. Az önkormányzat ilyen módon igyekszik népszerűsíteni a mozgást és az egészséges életmódot a polgárság körében.