2024. április 20., szombat

A képzelet szárnyán

Kézműves termékek a SPENS-en

A Vojvodina Sport- és Üzletközpontban tegnap megnyílt a Képzelet szárnyán névre keresztelt kuckó, ahol a mozgássérülteknek szervezett műhelymunkákon készült kézműves termékeket lehet ezentúl megvásárolni.

A Képzelet szárnyán kézműves bolt ünnepélyes megnyitóján jelen volt többek között Branka Bežanov, a városi tanács szociális ügyekkel megbízott tagja is.
A projektet az újvidéki önkormányzat támogatásával a Sunce civil szervezet valósította meg.

– A Sunce Civil Egyesület célja a gyermekparalízisben és a cerebrális paralízisben szenvedő gyermekek segítése. Sikeres működésüknek köszönhetően az újvidéki önkormányzat kiemelt jelentőségű egyesületként ismeri el tevékenységüket. Az önkormányzat két üzlethelyiséget bocsátott a rendelkezésükre kedvezményes bérleti áron, az egyiket a Lázár cár sugárút 35. alatt, a másikat pedig a Dimitrije Tucović utca 3. alatt. Ezekben a helyiségekben szervezik meg a mozgássérülteknek a műhelymunkákat, amelyek során számos, értékes kézműves terméket készítenek. Az újvidéki önkormányzat támogatásának köszönhetően most megnyílt a Képzelet szárnyán kuckó is, amelyre 1 millió dinárt irányoztunk elő a városi költségvetésében. A kuckó működésének az a célja, hogy több teret biztosítsunk a mozgássérült személyeknek tehetségük kibontakoztatására, képzésükre és foglalkoztatásukra – mondta Bežanov.

Jovana Sajić, a Sunce egyesület dél-bácskai részlegének a vezetője hangsúlyozta, hogy az újvidéki önkormányzat támogatásának köszönhetően nyílhatott meg a Képzelet szárnyán kuckó, és hogy ezáltal két mozgássérült személy munkához jutott. Az egyesület többi tagja kiállíthatja itt kézműves portékáit.
Az ünnepélyes megnyitón jelen voltak a Dél-Bácskai Disztrófiások Egyesületének és az Újvidéki Szellemi Fogyatékosok Egyesületének a tagjai, akik szintén részt vettek a projektben.