2024. április 16., kedd
NŐI BL

Meglepetéssel kezdődött

Hatalmas fölényben játszott, mégsem tudott nyerni a Benfica vendégeként a Bayern a női Bajnokok Ligája kedd esti nyitófordulójában. A D csoport találkozóján a portugál bajnok derekasan védekezett, és bár a meccs vége felé közeledve egyre jobban beszorult saját tizenhatosa környékére, alkalmanként támadásokat is tudott vezetni. Gól viszont nem született egyik oldalon sem, így a múlt szezon bajor elődöntőse botlással kezdte az új idényt. A csoport másik meccsén a torna hétszeres győztese, a Lyon könnyedén nyert Svédországban.

A játéknap másik csoportjában két fölényes diadal született, a Barcelona címvédőhöz méltó módon kezdte az idényt az Arsenal ellen (4:1), és még jobban elverte a Hoffenheim a dán Koge együttesét (5:0).

Eredmények, 1. forduló, C csoport: Hoffenheim–Koge 5:0, Barcelona–Arsenal 4:1. D csoport: Häcken–Lyon 0:3, Benfica–Bayern 0:0.

Hegerberg visszatért

A Lyon női labdarúgócsapatába 21 hónappal a sérülését követően kedden visszatért a 2018-as aranylabdás Ada Hegerberg. A 26 esztendős támadó jobb térdében tavaly januárban edzésen szakadt el a keresztszalag, ezt követően térhetett vissza a pályára a svéd Häcken elleni győztes BL-mérkőzésen.

A Lyon hétszer nyerte meg a legrangosabb női klubsorozatot – ezzel csúcstartó –, Hegerberg ebből öt sikernek volt részese. Emellett – a többi között – hat francia bajnoki címet ünnepelhetett a klubbal, amelyben több mint 200 gólt szerzett tétmérkőzéseken. Mesterhármast ért el például a két évvel ezelőtti budapesti BL-döntőben, amelyben a jelenleg kölcsönben az amerikai OL Reignben szereplő, budapesti születésű Marozsán Dzsenifer is betalált.