2024. április 16., kedd
SZABADKAI SPORTHÍREK

Győzelem a rajton

Győzelemmel rajtolt a II. kosárlabdaliga B csoportjában a Spartacus férficsapata. A korábbi vezetőség távozását követően a patinás klubot korábbi játékosok vették át, így az igazgatóbizottság elnöke Slobodan Jaramazović lett, tagjai Darko Papac és dr. Mihajlo Vidanović, a vezetőedzői teendőket pedig Filip Socek vette át. Az új, 2020. november 20-án bejegyzett klub egyesült a Spartacus Ifjúsági Kosárlabdaklubbal, és az egyesület Spartacus Office Shoes néven folytatja tovább működését. A cél egyértelmű, a bajnoki cím megszerzése és az I. ligába való jutás. A kék-fehérek az első mérkőzésen igazolták az elvárásokat, és a Smederevska Palanka-i Mladost feletti, 92:80-as győzelemmel rajtoltak a bajnokságban. A B csoport többi eredménye: Žitko Basket–Beovuk 71:70, Proleter–Napredak Junior 67:63, Čačak–Pirot 89:62.

Bognár Nóra, a Spartacus Hegy- és Sportmászóklub kiválósága két első helyet nyert Miskolcon a Factory magyar kupán és országos bajnokságon. A palicsi versenyző nehézségi válfajban, a saját és a nyílt női kategóriában is a legjobbnak bizonyult. Bognár mellett a Spartacusból Siplika Regina is részt vett a versenyen, aki gyermek kategóriában a 4. helyen végzett.

Néhány, hazai vízen rendezett regattát követően a Palicsi Vitorlásklub tagjai nemzetközi versenyen is próbára tették tudásukat. Boja Krisztina, Danilo Bešić és Darijo Bešić, Boja István edző vezetésével Balatonfüreden, az ILCA Európa-kupán vett részt. A 15 ország 160 versenyzőjének részvételével megtartott viadalon Boja a nagyon erős mezőnyben aranyérmet nyert ILCA 6 kategóriában a 19 éven aluli lányok mezőnyében. Ugyanebben az időpontban a csapat másik része (Luka Sretenović, Aleksa Sretenović, Molnár Bertalan, Nenad Zakić, Tijana Zakić, Dejan Zakić edző) az észak-macedóniai Ohridban tartózkodott, ahonnan a palicsiak 5 arany- és 3 ezüstéremmel tértek haza. A dobogó legmagasabb fokára Nenad Zakić (optimist hajóosztály, összesítettben és a fiúk mezőnyében), Tijana Zakić (optimist, a lányok mezőnyében), Aleksa Sretenović (ILCA 4 hajosztály) és Molnár Bertalan (optimist, 12 éven aluli fiúk) állhatott fel, míg ezüstérmet Luka Sretenović (ILCA 4 hajóosztály) és Molnár (összesítettben és a fiúk mezőnyében) szerzett.

Két első helyet szereztek a Spartacus atlétái Mitrovicán a szerbiai kupa idősebb juniorok számára rendezett döntőjében. A kétnapos verseny első napján Maksim Puškar és Darijo Bašić Palković is 800 méteren állt rajthoz, és mindketten érmet szereztek, miután Bašić Palković 1:53,31-es idővel az 1., Puškar pedig 1:56,69-el a 3. helyen ért célba. Második nap fordított sorrend alakult ki, ugyanis 1500 méteren Puškar (3:52,50) arany-, Bašić Palković (4:08,62) pedig bronzérmet nyert. Összesítettben a két középtávfutó 44 pontot szerzett, amivel a Spartacus a klubok rangsorában a 32 egyesület közül a 7. helyen végzett.

A férfi kézilabda Arkus-liga B csoportjának 3. fordulójában a Spartacus 27:25 arányban alulmaradt Aranđelovacon a Šamottal szemben. A B csoport többi eredménye: Železničar–Mokra Gora 28:31, Dubočica–Partizan 20:27, Rudar–Proleter 29:29. Az élcsoport: Partizan 6, Rudar 5, Dubočica 4, … 7. Spartacus 0 ponttal stb. Az A csoport eredményei: Metaloplastika–Jugović 31:26, Dinamo–Vojvodina 27:29, Radnički (Kg)–Crvena zvezda 29:25, Novi Pazar–Obilić 32:25. Az élcsoport: Vojvodina 6, Dinamo 4, Radnički 4 ponttal stb.