2024. április 19., péntek

Sikert aratott a hordozható planetárium

A kreativitás, ötletesség is fontos szempont a csantavéri iskola gyermekheti programjaiban

Ma zárul a gyermekhét a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában. Sok színes, szórakoztató rendezvénnyel készültek az idei évben is a szervezők. Tegnap délelőtt, amikor ellátogattunk az intézménybe, az udvaron hangos és vidám zene szólt. A szomorkás idő ellenére a gyermekek önfeledten és boldogan énekeltek, táncoltak. A gyermekhét megszervezése mindig a gyermekszövetség, illetve az iskola vezetőségének a közös feladata, de a diákok véleménye és javaslatai sem mellőzhetők. A programokat természetesen az aktuális vírushelyzetnek megfelelő biztonsági előírások betartásával összhangban rendezték meg.

– Mindig próbálunk valami újjal, ötletessel készülni a gyermekek számára, a már évek óta bevált hagyományos programok mellett igyekszünk újításokat is belevinni a rendezvénysorozatba – mondta Szabó Gábor, a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola igazgatója.

A gyermekhétnek több különlegessége is van, például az, hogy ekkor az intézmény apraja nagyja  mindennap más színű ruházatban jelenik meg az iskolában. További érdekességnek számít, hogy a szünetben az iskolaudvaron szól a zene.

Az óvodások, alsósok és felsősök gyermekheti programjai eltérőek. Az óvodások a bábszínház mellett például a hétfői piros napon a csantavéri tűzoltóságnál jártak. Az alsósoknak a csereberevásár mellett a mozizás nyújtott szórakozást. Az idén nagy meglepetést szerzett a diákoknak a hordozható planetárium, amelyet egy előadás kíséretében tekinthettek meg a diákok, ez izgalmas és különleges élményt nyújtott számukra. A felsősök körében sikert aratott például a sütiverseny. A megmérettetésen a szakmai zsűri értékelést végzett, ezt követően kihirdették a győztest, de áruba is lehetett bocsátani ezeket az édességeket. A felsősök élvezték az ún. karakterversenyt is, amelyen különleges és ötletes figuraként mutatkozhattak meg, mint például Nikola Teslának öltözve, maszkírozva, vagy különböző influenszerek hasonmásaként. A gyermekek rendkívül kreatívak és leleményesek voltak. Említést érdemel a kvízjáték is, ahol a tanáraik gyermekkori képeiből kellett kitalálni ki is rejlik a fényképek mögött. A 6., illetve a 7. órán rendezik meg ezeket a programokat, így a gyermekhét idején a tanítás természetesen zökkenőmentesen zajlik.