2024. március 29., péntek

Gulyás Gergely: a jövő tavaszi választás tétje talán minden eddiginél nagyobb

A jövő tavaszi választás tétje talán minden korábbinál nagyobb, a bő egy évtized alatt közösen elért eredmények megőrzése, valamint azok európai képviselete – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Tisza-parti esték programsorozat keretében tartott csütörtöki előadásán, Szolnokon.

Gulyás Gergely szerint mindezek nem maguktól értetődőek: ha a baloldal kerül hatalomra, újra „járhatunk úgy, ahogy 2006-ban és az azt követő években jártunk".
Bő fél évvel a voksolás előtt minden kutatás azt mutatja: ma a polgári oldal erősebb, mint korábban bármikor – húzta alá, megjegyezve: az, hogy az ellenfél egyébként „a szélsőjobbtól a szélsőbalig, a náciktól a kommunistákig" összefogott, nem változtat ezen, sőt, talán hozzá is járul a kormánypártok erejéhez.
Ennek ellenére az ellenfelet mindig komolyan kell venni, még akkor is, ha sokat tesz azért, hogy komolytalan legyen – fűzte hozzá a miniszter. Mint mondta, világossá kell tenni, hogy a választók mit várhatnak a jelenlegi kabinettől és attól a baloldaltól, mely a hatalom akarásán kívül semmiben nem ért egyet.