2024. április 20., szombat

Fókuszban a tizenévesek

Az Indian Wells-i női tornán nem rajtol a ranglista nemrég még első három helyezettje, Barty, Szabalenka és Oszaka – a japán időközben a 12. helyre csúszott –, és persze a Williams nővérek sem, viszont a verseny így is érdekesnek és színvonalasnak ígérkezik, elsősorban a fiatal erők miatt.

Mivel még nincsenek a legjobb 16 között, a US Open tizenéves döntősei, Emma Raducanu és Laylah Fernandez a 3. fordulóban kénytelenek magasabban rangsorolttal játszani. Emma e szakaszban eszményképével, Simona Haleppel, Laylah pedig a Roland Garros-döntős Anasztaszija Pavljucsenkovával kerülhet szembe. A 3. fordulóban rangadó még a Kvitová–Azarenka és Krejčíková–Giorgi összecsapás.

Udvardy Panna elbukott a selejtező rajtján. A jelen pillanatban hármas számú magyart a valamivel gyöngébben rangsorolt japán Maj Hontama győzte le. Udvardy mindkét játszmában hátrányt dolgozott le – a másodikban 1:5-ről kapaszkodott vissza –, de 5:5-nél elveszítette az adogatást.

A férfitorna sorsolását, amelyben Györe, Krajinović, Lajović, Kecmanović és Fucsovics is érdekelt, az éjjel ejtették meg, előzőleg pedig megkezdődött a férfiak selejtezője is.

INDIAN WELLS. – A női selejtező 1. fordulójában: Hontama–Udvardy 7:5, 7:5.