2024. március 29., péntek

Novak 344-gyel fejezi be?

Abban az esetben, ha Novak Đoković az idén már nem játszik, Danyiil Medvegyev pedig Indian Wellsben és Párizsban legalább az egyik trófeát megvédi, majd megnyeri Torinóban az évzáró mestertornát is, az évet az orosz zárja az élen. Medvegyev már november 1-jén átveheti a ranglista első helyét, amihez szükséges, hogy a csütörtökön rajtoló Indian Wells-i tornán diadalmaskodjon. Ha így történik, Novak 344 hetes világelsőséggel lép le a tenisz trónjáról.

Az este rajtolt Indian Wellsben a selejtező, amelyben csak Udvardy Panna érdekelt. A magyar teniszezőnő az éjjel a japán Maj Hontamával játszott, a tábláért pedig a cseh veterán Kristína Kučová lehetne az ellenfél.

A San Diegó-i tornát a norvég Casper Ruud nyerte meg, ami csúcsot jelentő idei ötödik diadala és összesen 6. tornagyőzelme. Ruud a ranglistán csak 150 pontra közelítette meg Roger Federert. Szófiában Jannik Sinner címet védett, ami negyedik ATP-serlege. Chicagóban a spanyol Garbiñe Muguruza, aki pénteken tölti be a 28-at, 9. serlegét nyerte, és egyben visszavágott Ons Jabeurnak a wimbledoni vereségért.

SZÓFIA. – A férfitorna döntőjében: Sinner–Monfils 6:3, 6:4.
SAN DIEGO. – A férfitorna döntőjében: Ruud–Norrie 6:0, 6:2.
CHICAGO. – A női torna döntőjében: Muguruza–Jabeur 3:6, 6:3, 6:0.
NEUBURG. – A női ITF-torna döntőjében: Buzărnescu–Bondár 6:1, 6:3.
BUDAPEST. – A női futures döntőjében: Valkusz–Cias 6:3, 6:4.