2024. április 25., csütörtök

Covid-belépők, vagy munkaidőrövidítés

Ma két órára jelentették be a köztársasági válságtörzs ülését, melyen a kiszűrődött hírek szerint az egészségügyből érkező tagok a szigorítást fogják szorgalmazni: vagy covid-belépők bevezetését, vagy a vendéglátóipari létesítmények munkaidejének rövidítését.

A testület egyébként hetek óta nem ülésezett, annak összehívását többször is kérte már a stáb orvosi része, míg a szerb kormányfő korábban a mögöttünk álló hétre ígérte a járvány kezelésével foglalkozó válságstáb összehívását. A miniszterelnök szerint a fő témák az immunizáció felgyorsítása, valamint esetleges intézkedések bevezetése lesznek. 

Dr. Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja kijelentette, hogy az állam sok mindent tett annak érdekében, hogy a gazdasági helyzet fenntartható legyen, de olyan helyzetben vagyunk, amikor a hatóságok már nem tudják ellenőrizni, kik azok, akik betartják a járványügyi intézkedéseket, és kik nem. Az oltás felvételére való ösztönzés is nehézkessé vált. Annak ellenére, hogy három járványkórház is felépült, a nem koronavírusos, súlyos betegek is megszenvedik az egészségügy túlterheltségét.