2021. november 27., szombat

Zentán elkezdődött a 13. Kárpát-medencei kémiatábor

Egy év kényszerkihagyás után az idén ismét megrendezésre került a zentai tehetséggondozó gimnázium által szervezett kémiatábor, amely keretében számos vajdasági, magyarországi és külhoni magyar középiskolás hallgathat meg különböző, vegytannal kapcsolatos előadásokat, az oktatók pedig tapasztalatot cserélhetnek egymással a természettudomány oktatása kapcsán. A tábor résztvevői számára kiváló alkalom ez a régi barátságok elmélyítésére, illetve új ismeretségek kötésére.

A bevezető kulturális műsort követően Csikós Pajor Gizella, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium igazgatónője és Szórád Endre, az iskola vegytantanára üdvözölte a tábor résztvevőit.

Az igazgatónő köszöntő beszédében emlékeztetett arra, hogy annak érdekében, hogy ne szakadjon meg a kémiatábor megszervezésének a folytonossága, tavaly egy szűk, saját iskolai körben megrendezett, kisebb méretű kémiatábort tartottak meg, az idén viszont ismét a hagyományos formában tudták megrendezni ezt a rendezvényt.

Szórád Endre a jelenlévőknek elmondta, hogy ismét kedves, mosolygós arcokat köszönthet a Kárpát-medence különböző városaiból. Az idén többek között Nagyszalonta, Temesvár, Szeged, Szekszárd, Szolnok, Veszprém, Győr, Dunaszerdahely, Budapest, Gödöllő, Debrecen, Szentes, Belgrád és számos vajdasági település képviseletében érkeztek résztvevők a zentai házigazdák mellett. Összesen mintegy 65 személy jelezte, hogy hallgatóként vagy pedig előadóként rész vesz a tábor munkájában.